});
Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in H:\root\home\aninesoft-002\www\wajedword\wp-includes\class.wp-scripts.php on line 447
Computer -Miscellaneous Questions-For Bank/Insurance

Computer -Miscellaneous Questions-For Bank/Insurance

 

Hello Friends, Here we are providing Computer knowledge Multiple Choice Questions. Read it.

COMPUTER – Multiple Choice Questions (Miscellaneous) for Bank, Insurance- Set-19

1)…. Is the process of finding errors in software code.
A)Compiling
B)testing
C)running
D)debugging
2)Which of the following is an example of connectivity ?
A)internet
B)floppy disk
C)power cord
D)data
3)The background of any word document
A)is always white colour
B)is the colour you preset under the options menu
C)is always the same for the entire document
D)can have any colour your choose
4)Text in a column is generally aligned
A)justified
B)right
C)center
D)left
5)A computer checks the …..of user names and passwords for a match before granting access
A)website
B)network
C)backup file
D)database
6)A kilobyte is equal to how many bytes ?
A)1000
B)1040
C)100
D)1024
7)The central processing unit is an example of
A)peripheral device
B)an output unit
C)software
D)hardware
8)IT stands for
A)Information technology
B)integrated technology
C)intelligent technology
D)interesting technology
9)Sending an e-mail is similar to
A)picturing an event
B)narrating a story
C)writing a letter
D)creating a drawing
10)To save an existing file with a new name or to a new location , you should use the …..command
A)save
B)save & replace
C)save as
D)new file

11)The taskbar is located
A)on the start menu
B)at the bottom of the screen
C)on the quick launch toolbar
D)at the top of the screen
12)Another word for software is
A)input
B)output
C)program
D)system
13)what type of device is a computer printer ?
A)input
B)input/output
C)software
D)output
14)What is the biggest number that you can get with 8 bits ?
A)256
B)128
C)1000
D)255
15)Two or more computers connected to each other for sharing information form a
A)network
B)router
C)server
D)tunnel
16)Which type of software manages the computer’s processes, functioning as an interface, connecting user, the application software, and the windows ?
A)translated software
B)utility program
C)translator program
D)operating system
17)A(n) .. is a program that makes the computer easier to use
A)operating system
B)application
C)utility
D)network
18)Connections to the Internet using a phone line and a modem are called ….connections.
A)digital
B)dial-up
C)broadband
D)dish
19)Which of the following represents the fastest data transmission speed ?
A)bandwidth
B)bps
C)gbps
D)kbps
20) What is the major feature of the WWW that makes it simple to learn and use ?
A)database interface
B)graphical text interface
C)graphical user interface
D)point to protocol

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ANSWERS :-

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
D A D A D D D A C C
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
B C D D A D C B C A

 

(Visited 110 times, 1 visits today)
Hello World

1 Comment on "Computer -Miscellaneous Questions-For Bank/Insurance"

  1. It’s an remarkable article in favor of all the online viewers; they will obtain advantage from it I am sure.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*