Banking Reasoning Seating Arrangement Questions-Set 53

Hi Friend, Banking Reasoning Seating Arrangement Questions-Set 53 was given here which is important for your forthcoming exam.

Directions (1-5) Study the following information carefully & answer the given questions.

There are seven-person C, D, E, F, G, H & I sitting in a row facing north. Each of them has a different profession, Viz Doctor, Clerk, Professor, Officer, Director, Editor & CA, but not necessarily in the same order. G is not an Editor but sit after the person who immediately follows H. D is a Professor.
The one who is a Doctor sits second from the right end. The Clerk sits on the immediate left of the Editor. C sits on the immediate right of I & on the immediate left of E. H is fifth from the left end of the row and he is a CA. The director is third from the left end.

1) Who among the following is a Doctor?
a) F
b) G
c) H
d) C
e) None of these

2) Who among the following sits on the extreme left end of the row?
a) The one who is an Editor
b) The one who is a CA
c) The one who is Clerk
d) The one who is an Officer
e) None of these

3) The person sitting on the immediate left of G is
a) H the CA
b) F the Doctor
c) I the Clerk
d) can’t be determined
e) None of these

4) Which of the following combinations is true?
a) I-Editor
b) F-Clerk
c) E-Clerk
d) G-Officer
e) None of these

5) If Editor & CA interchanging their position then who among the following will be second to the right of the Director?
a) H
b) D
c) C
d) F
e) None of these

Directions (6-10):-Study the following information carefully & answer the given questions.

A, B, C, D, E, F, G & H are sitting around a square table in such a way that four of them sit at four corners of the square while four sit in the middle of each of the four sides. The ones who sit at the four corners face the centre of the table while those who sit in the middle of the sides face outside. each of them likes a different subject, Viz, Mathematics, Hindi, English, Botany, Chemistry, Psychology, History & Geography.
C sits third to the left of the one who likes Geography. The one who likes Geography faces outside. Only two persons sit between C & H. The one who likes Mathematics sits on the immediate right of H. The one who likes Chemistry sits second to the right of G. G is neither an immediate neighbour of H nor of C.G does not like Geography. Only one person sits between A & the one who likes Chemistry. D sits on the immediate left of the one who likes Psychology. G does not like Psychology. E likes History. E is not an immediate neighbour of A. The one who likes Hindi is an immediate neighbour of E. The one who likes Botany is an immediate neighbour of F.

6) Who amongst the following sits diagonally opposite the one who likes Mathematics?
a) The one who likes Hindi
b) D
c) A
d) The one who likes English
e) None of these

7) Who among the following represent the immediate neighbours of the one who likes Chemistry?
a) B, F
b) C, E
c) B, E
d) D, F
e) F, H

8) Who among the following sits exactly between H & B?
a) C
b) The one who likes Hindi
c) The one who likes English
d) G
e) A

9) Which of the following subjects does D like?
a) Botany
b) Mathematics
c) Hindi
d) Chemistry
e) English

10) Who among the following likes Geography?
a) B
b) F
c) H
d) A
e) D

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Banking Reasoning Seating Arrangement Questions-Set 53

1-a
2-c
3-b
4-d
5-c
6-a
7-c
8-e
9-a
10-b
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

(Visited 24 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
Hello World

Be the first to comment on "Banking Reasoning Seating Arrangement Questions-Set 53"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook20
Facebook